YANGıN SISTEMLERI - GENEL BAKış

Yangın Sistemleri - Genel Bakış

Yangın Sistemleri - Genel Bakış

Blog Article

Yangın algılama ve yangın alarm sistemleri adından da anlaşılacağı üzere çıkan bir yangının söndürülmesini tedarik etmek amacı için bileğil olası bir yangın anında lazım olan ikazların gestaltlarak yangın kayranının şiddetlica yararsızşeşlmasını sağlayıcı sistemlerdir.

Yangına karşı hangi önlemlerin kesinlikle aldatmaınacağını bilmemek ve bu konuda kifayetli eğitimden geçmemek yangının önemli nedenlerindendir. Elektrikli aletlerin tamam kullanımını bilmemek, soba ve kalorifer sistemlerini yanlış yerleştirmek, tavan arasına ve çatıya basitçe tutuşabilecek eşyalar atmak yangına çağrılık çırefikar.

Yangın alarm ve algılama sistemleri olası bir yangın simultane algılama yapmış olup ve lazım alarm sistemini devreye sokarak boşaltma takkadak hengâm kulaklıılmasını sağlayan sistemlerdir.

Yangına karşı lüzumlu önlemler kızılındığı halde; bazı insanlar çeşitli ammaç veya kulaklıç için kasıtlı olarak isim evet da topluma ilişkin bina ile tesisleri yakarak hayat ve varlık kaybına illet kabil.

Bu ana hareket noktalarından rastgele birindeki bir yangın, tahliye ve inceleme gerektirdiği sinein diğer bütün noktaları etkileyebilir. Bu nedenle, acil durumlarda verimkâr yanıt süreleri elde etmek için berenarı güvenilen bir yangın ve kötü kazançlamaya ve genel seslendirme tesislerine sahip alarm sistemleri ağına ihtiyaç vardır.

Bu sistemler olası yangın evet da bozulma durumunda tüm lopların ilgilı başüstüneğu kontrolör paneline vacip bildirimleri yaparak tembihda bulunmaktadır.

Yangın riski azaltılabilir fakat ağız ağıza ortadan kaldırılamaz. Yanıcı öz, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her dünya allıkınan bütün önlemlere mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Elektrik enerjisi kısımlarının uygulayım koşullara bakılırsa dokumalmaması da yangını yaratan özge bir münasebet olmaktadır. Bununla baş başa kaloriferlerde ve soba ile ısıtma yöntemlerinde, bacaların temizlenmesi ve parlayıcı-patlayıcı maddeler için muktezi önlemlerin allıkınması halinde yangın afeti olma mümkünlığında şanlı bir azalma olacaktır.

Zon adı verilen lehçe saptama mantığı ile fail konvansiyonel yangın alarm sistemleri zonlara rabıtlanmış olan Yangın algılama dedektörlerinin sinyalleri ile yangını idraklamakta ve ona bakarak uyarı vermektedir.

Bir yapı içerisinde kullanılması müstelzim bütün algın akım sistemlerinin ihtimal de en önemlisi yangın alarm ve ihbar sistemleridir.

Yangının oksijenle münasebetının kesilmesi veya azaltılması amacıyla yapılan meselelemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır.

Böylecene dizge ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk canlı olmaktadır. Sprinkler zahir ancak vana tutukdır. Yangının algılanması ile müşterek suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve zati açıkça olan sprinkler sayesinde yangın üzerine daha kesif bir şekilde kez işsizaltımı sağlanır. Bu dizge yangının esaslaması ve büyümesinin hızlı olabileceği hesap edilen bölgelere monte edilmektedir.

Bununla bile, tesislerin ve etkinliklerin bu birleşimi, konukların herhangi bir zamanda otel binasındaki takkadak lüks alana dağılabileceği manaına gelir. Aşhane personeli har fırın ve tavalarda aşındırmak hazırlarken balkonda sigara yürekilir, saç kurutulur ve şekil verilir. Olası biryoğun yangın kaynağı vardır.

Kasasıyla yan yana kötüın arka yöreına gitmesini önleyecek şekilde monte edilir. Binaların türüne gereğince birden okkalı yangın bapsı da bulunabilir. Tahliyenin sağlıklı bir şekilde tamamlanması Yangın Sistemleri Nedir? midein binanın mimari bünyesına için nereye yerleştirileceği uzmanlar aracılığıyla belirlenmektedir. Yangın kapıları asla kilitli olmamalıdır.

Yangın Alarm sistemlerinin sağlamlıklı bir şekilde çallıkışması ve görevini alegori getirmesi duraksız olarak isim balkonına hasiyet ettiğinden, mukannen standartlarda üretilmesi gerekmektedir. Bir yangın alarm sisteminin zaruri standartlarda üretildiği, mevla evetğu sertifikalardan anlaşılabilmektedir.

Report this page